Dešrą ir sūrį supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į indą, pabarstome kmynais ir išmaišome. Ištirpiname margariną, pašildome pieną ir supilame i dubenį. Įdedame sutrupintas mieles, cukrų, druską bei raudonėlį ir viską išmaišome. Įmušame porą kiaušinių, dedame grietinę ir vėl maišome. Suberiame 375 g miltų ir išminkome tešlą. Paliekame šiltai 45 min, kad iškiltų. Stalą pasibarstome likusiais miltais, iškočiojame tešlą ir išspaudžiame skritulius. Ant skritulio viršaus dedame įdarą, tada dedame kita skritulį ir užspaudžiame. Aptepame bandeles išplaktu ir su picos prieskoniais sumaišytu kiaušiniu. Dedame kepti į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 25 min. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 arbatinis šaukštelis kmynų
40 gramų margarino
3 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
200 gramų dešros (virta)
150 gramų pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (picai)
20 gramų mielių
0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dešrą ir sūrį supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į indą, pabarstome kmynais ir išmaišome. Ištirpiname margariną, pašildome pieną ir supilame i dubenį. Įdedame sutrupintas mieles, cukrų, druską bei raudonėlį ir viską išmaišome. Įmušame porą kiaušinių, dedame grietinę ir vėl maišome. Suberiame 375 g miltų ir išminkome tešlą. Paliekame šiltai 45 min, kad iškiltų. Stalą pasibarstome likusiais miltais, iškočiojame tešlą ir išspaudžiame skritulius. Ant skritulio viršaus dedame įdarą, tada dedame kita skritulį ir užspaudžiame. Aptepame bandeles išplaktu ir su picos prieskoniais sumaišytu kiaušiniu. Dedame kepti į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 25 min. Skanaus.