Susmulkintą svogūną bei česnaką pakepinkite keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite apie 3 min. virš silpnos ugnies, paskui pagardinkite trupučiu druskos, pipirų bei cukraus. Gautą masę paskirstykite ant picos papločių, prieš tai juos patepę likusiu alyvuogių aliejumi. Picas kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ant iškepusių picų išdėliokite šoninės juosteles, salotų lapelius, viską pabarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite. Skanaus!
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
250 gramų pomidorų pastos
50 gramų salotų (gražgarsčių)
1 vienetas svogūnų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
30 gramų parmezano sūrio
8 vienetai kiaulės šoninės (rūkyta, riekelės)
šiek tiek druskos
4 vienetai picos papločių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susmulkintą svogūną bei česnaką pakepinkite keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite apie 3 min. virš silpnos ugnies, paskui pagardinkite trupučiu druskos, pipirų bei cukraus. Gautą masę paskirstykite ant picos papločių, prieš tai juos patepę likusiu alyvuogių aliejumi. Picas kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ant iškepusių picų išdėliokite šoninės juosteles, salotų lapelius, viską pabarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite. Skanaus!