INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 300 gramų kvietinių miltų
- 4/5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tai karštas patiekalas, gaminamas iš mielinės trapios ar pusiau trapios tešlos. Kepama karštoje orkaitėje apie 20 min., kol tešlos kraštai atstoja nuo indo sienelių.
Mielinė tešla: 300 g miltų, nepilna stiklinė pieno, 20 g mielių, 2 šaukštai aliejaus, truputis druskos, cukraus.
Mielės ištrinamos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir palaikomos šiltai, kad pakiltų. Iš miltų, pieno, mielių užmaišoma tešla. Ji gerai išminkoma, kad neliptų prie rankų, įpilama aliejaus, dar kiek paminkoma. Pridengta drobule, tešla antrą sykį pakildinama. Dvigubai padidėjus jos tūriui, tešla iškočiojama apvalia forma, plonu sluoksniu. Ant tešlos apskritimo dedamas įdaras.
Trapi tešla: 400 g miltų, 200 g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, truputį druskos.
Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti kiaušinių tryniai, vanduo, druska. Išminkyta tešla palaikoma šaltai, vėliau iškočiojama. Kepimo indas ar mentelė ištepamas aliejumi, jame dedamas iškočiotas plonas tešlos apskritimas, o ant tešlos sudedamas įdaras.
Įdarai gali būti Jūsų fantazijos vaisius. Paprastai tešla ištepiama šiek tiek aliejaus, tuomet pomidorų padažu. Ant viršaus dedamas saliamis pjaustytas griežinėliais, šiek tiek pjaustyto rauginto agurko, pomidorų griežinėlių, jalapeno (aštrumui), rūkyto kumpio ir kt. Ant viršaus dedamas tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje kol pilnai išsilydys sūris.
REKLAMA