Išimti iš persikų kauliukus ir sutrinti vaisius į košę. Persikų kauliukus sutraiškyti, išimti riešutukus, sumalti ir sudėti į persikų košę. Užberti nedidelį kiekį cukraus ir palikti pastovėti 2 val. Tada užpilti vandeniu (0,5 l 1 kg masės), palikti dar valandą ir perkošti. Gautas sultis sumaišyti su 1 l cukraus sirupu, pavirinti 5 min, atvėsinti ir supilstyti į butelius. Laikyti tamsioje vėsioje vietoje.
Autorius: Dija
INGREDIENTAI:
1 kilogramas persikų
šiek tiek sirupo (cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išimti iš persikų kauliukus ir sutrinti vaisius į košę. Persikų kauliukus sutraiškyti, išimti riešutukus, sumalti ir sudėti į persikų košę. Užberti nedidelį kiekį cukraus ir palikti pastovėti 2 val. Tada užpilti vandeniu (0,5 l 1 kg masės), palikti dar valandą ir perkošti. Gautas sultis sumaišyti su 1 l cukraus sirupu, pavirinti 5 min, atvėsinti ir supilstyti į butelius. Laikyti tamsioje vėsioje vietoje.