REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje sumaišyti 135 gramus miltų, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir druską. Tada pirštais įtrinti šaltą sviestą. Turėtų gautis į trupininę panaši tešla. Tada įpilame 60 mililitrų vandens. Jis turi būti labai šaltas, kad sulipdytų visą masę. Tada tešlą paminkyti ant miltuoto paviršiaus, suformuoti rutulį ir įvyniojus į maistinę plėvelę palaikyti šaldytuve 30-40 min.
- Gaminame persikų džemą - vieną persiką supjaustyti smulkiais gabaliukais ir sudėti į nedidelį puodą kartu su puse stiklinės vandens ir trečdaliu stiklinės cukraus. Pavirinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada sumažinti iki silpnos ir nuolat pamaišant virti apie 10 minučių. Palikti atšalti.
- Paimti likusius 3 persikus, kiekvieną jų supjaustyti į 8 dalis ir sudėti į dubenį su 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir 20 gramų miltų. Gerai išmaišyti ir atidėti į šalį.
- Šaldytuve buvusią tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočioti į maždaug taisyklingą apskritimą. Paliekant 3-4 centimetrų kraštelius, aptepti pagrindą atšalusiu persikų džemu. Tada išdėlioti supjaustytus persikus ir užlenkti kraštelius. Šiuos patepti vandeniu ir pabarstyti cukrumi.
- Kepti 220°C temp. orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti su plakta grietinėle.
Skanaus.
REKLAMA