Ši košė labai pasitarnauja kuomet atsibosta visi kiti patiekalai ir tiesiog norisi ko nors labai paprasto. Košei paruošti galite naudoti įvairias mėgstamas kruopas, maišyti 2, 3, 4 ar 5 grūdines kultūras.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 200 mililitrų žirnių (geltoni, džiovinti, skelti)
- 200 mililitrų perlinių kruopų
- 70 gramų šaltai rūkyta šoninė
- 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
- 1 sauja petražolių (susmulkintos)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame brinkti per naktį ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.
- Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Sudedame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to, kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote keletą valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.
- Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname keletą minučių, pagardiname druska, pipirais.
- Padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų. Skanaus!
PATARIMAI:
•Jei norite birios košės, kai kruopos išvirs, jas sudėkite į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu.
REKLAMA