Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.
Autorius: Vicentas Sakas
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
100 gramų bulvių
20 gramų svogūnų
0.5 vieneto kiaušinių (trynys)
40 gramų grietinėlės
2 gramai druskos
24 gramai sviesto (naminis)
150 gramų sultinio (vištienos)
2 vienetai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viena porcija.
Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.