200 gramų lydyto sūrio (su žalumynais bei česnakais (pvz., „Rama Crème Bonjour“))
3 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
1.5 valgomojo šaukšto vyno acto (baltasis)
4 vienetai duonos (graikiška (pita) su česnakais bei žalumynais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikas, išpjovusi sėklalizdžius, pasmulkinkite ir sumalkite plakikliu. Paprikų tyrę sudėkite į puodą, pašlakstykite actu, pasūdykite ir uždengus dangčiu ištroškinkite, retsykiais pamaišydami. Atvėsusią paprikų tyrę sumaišykite su sūriu ir suplakite plakikliu iki vienalytės masės. Gautą dažinį supilstykite į indelius. Pitos duoneles aptepkite minkštu sviestu, pabarstykite sezamų sėklomis, supjaustykite juostelėmis ir apkepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos (apie 15 min.). Dažinį patiekite su kepintomis pitomis. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
4 vienetai paprikų (raudona, saldžioji)
25 gramai sviesto
200 gramų lydyto sūrio (su žalumynais bei česnakais (pvz., „Rama Crème Bonjour“))
3 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
1.5 valgomojo šaukšto vyno acto (baltasis)
4 vienetai duonos (graikiška (pita) su česnakais bei žalumynais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikas, išpjovusi sėklalizdžius, pasmulkinkite ir sumalkite plakikliu. Paprikų tyrę sudėkite į puodą, pašlakstykite actu, pasūdykite ir uždengus dangčiu ištroškinkite, retsykiais pamaišydami. Atvėsusią paprikų tyrę sumaišykite su sūriu ir suplakite plakikliu iki vienalytės masės. Gautą dažinį supilstykite į indelius. Pitos duoneles aptepkite minkštu sviestu, pabarstykite sezamų sėklomis, supjaustykite juostelėmis ir apkepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos (apie 15 min.). Dažinį patiekite su kepintomis pitomis. Skanaus.