Supjaustytą juostelėmis mėsą pirmiausia pakepiname. Arba apverdame keptuvėje, paskui pakepiname. Priklauso nuo to kokia mėsa. Jei tai dešrelės tiesiog pakepiname. Kartu pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną. Ir sudedame viena puslitrinį stiklainį grybų, kurių šiemet turi beveik visi. Viską kartu dar šiek tiek pakepiname. Į išvirtus makaronus sukrauname paruoštą mėsa, dedame pomidorų padažą ir viską išmaišome (maišant puodas turi būti ant silpnos ugnies). Įdedame grietinę ir vėl išmaišome. Nusunkiant makaronus galima juose palikti šiek tiek vandens (apie 100 gr.) arba jo pripilti prieš įdedant grietinę. Prieskonius ir druska naudojame pagal skonį. Iš tokio pagaminto kiekio 4 žmonės persivalgo.
Autorius: Tadas
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
0.5 kilogramo kiaulienos kumpio
šiek tiek pomidorų padažo
500 gramų makaronų
200 gramų grietinės
0.5 litro grybų (marinuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustytą juostelėmis mėsą pirmiausia pakepiname. Arba apverdame keptuvėje, paskui pakepiname. Priklauso nuo to kokia mėsa. Jei tai dešrelės tiesiog pakepiname. Kartu pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną. Ir sudedame viena puslitrinį stiklainį grybų, kurių šiemet turi beveik visi. Viską kartu dar šiek tiek pakepiname. Į išvirtus makaronus sukrauname paruoštą mėsa, dedame pomidorų padažą ir viską išmaišome (maišant puodas turi būti ant silpnos ugnies). Įdedame grietinę ir vėl išmaišome. Nusunkiant makaronus galima juose palikti šiek tiek vandens (apie 100 gr.) arba jo pripilti prieš įdedant grietinę. Prieskonius ir druska naudojame pagal skonį. Iš tokio pagaminto kiekio 4 žmonės persivalgo.