• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 2.5 stiklinės kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. taip pat Jums reikės sviestinio popieriaus.

    Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.

    Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

    Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.

Autorius: Evelina

INGREDIENTAI:

  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 2.5 stiklinės kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. taip pat Jums reikės sviestinio popieriaus.

    Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.

    Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

    Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.

Autorius: Evelina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų