Pievagrybius išvirti ir apkepti svieste, supilti gietinėlę ir viską kepti kol užvirs. Po to viską supilame į gilesnį puodą, dar įpilame 1-1,5 stiklinės virinto vandens (priklausomai nuo to, kiek padažo norime gauti) ir verdame. Baigiant virti dar įpilame druskos, pipirų ir česnakų granulių, Vegetos pagal skonį, įdedame 2 šaukštus grietinės ir maišant supilame puodelyje ištirpintą bulvių krakmolą, nuo kurio padažas tirštėja. Padažas labai skanus prie karbonadų ir bulvių piurė. Skanaus.
Autorius: Judita
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų (granulės)
1 valgomasis šaukštas krakmolo
800 gramų pievagrybių
300 gramų grietinėlės
25 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių ("Vegeta")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pievagrybius išvirti ir apkepti svieste, supilti gietinėlę ir viską kepti kol užvirs. Po to viską supilame į gilesnį puodą, dar įpilame 1-1,5 stiklinės virinto vandens (priklausomai nuo to, kiek padažo norime gauti) ir verdame. Baigiant virti dar įpilame druskos, pipirų ir česnakų granulių, Vegetos pagal skonį, įdedame 2 šaukštus grietinės ir maišant supilame puodelyje ištirpintą bulvių krakmolą, nuo kurio padažas tirštėja. Padažas labai skanus prie karbonadų ir bulvių piurė. Skanaus.