INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (griežinėliai)
- 4 vienetai juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas ungurių
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą su prieskoninėmis daržovėmis ir kepamas orkaitėje apie 30 min. (palaistomas atsiradusiu skysčiu).
Tiekiamas ungurys pusdubenyje, papuoštas citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
Keptą ungurį, užpiltą marinatu ar pomidorų padažu, galima tiekti kaip šaltą užkandį.
REKLAMA