Tešlos gaminimas: Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos, cukrumi, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystą masę įmaišykite mieles ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir palikite 1 valandai, kad pakiltų. Tuomet ant pakilusios tešlos suberkite kubeliais supjaustytus obuolius. Kepkite 180-200° C orkaitėje 20-30 minučių.
Kai pyragas atvės, aptepkite jį kremu. Kremo gaminimas: Pieną išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir aliejumi.
Ir galiausiai pyragą aptepkite glazūra. Glazūros gaminimas: ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi.
Pyragą, jei mėgstate, galite apibarstyti kapotais riešutais.
Apteptą pyragą palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kad šokoladas sukietėtų.
Skanaus!
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
65 gramai cukraus
4 valgomieji šaukštai cukraus (kremui)
4 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
75 mililitrai pieno
375 mililitrai pieno (kremui)
150 gramų juodojo šokolado (glazūrai)
šiek tiek druskos
50 gramų aliejaus (kokosų, glazūrai)
125 gramai aliejaus (kremui)
75 gramai sviesto
15 gramų mielių (sausos)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlos gaminimas: Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos, cukrumi, ištirpintu sviestu ir pienu. Į skystą masę įmaišykite mieles ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir palikite 1 valandai, kad pakiltų. Tuomet ant pakilusios tešlos suberkite kubeliais supjaustytus obuolius. Kepkite 180-200° C orkaitėje 20-30 minučių.
Kai pyragas atvės, aptepkite jį kremu. Kremo gaminimas: Pieną išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir aliejumi.
Ir galiausiai pyragą aptepkite glazūra. Glazūros gaminimas: ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi.
Pyragą, jei mėgstate, galite apibarstyti kapotais riešutais.
Apteptą pyragą palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kad šokoladas sukietėtų.