Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti. Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą. Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti. 25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių. Kepti 40 min.
Autorius: Gitana
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
80 gramų graikinių riešutų
4 vienetai obuolių
šiek tiek vanilės
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
25 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti. Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą. Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti. 25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių. Kepti 40 min.