Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais užpilti cukrumi, 1 šaukšteliu vanilinio cukraus, cinamonu. Skardą ištepti sviestu ir iškloti kambario temperatūros bemiele tešla. Ant jos suberti obuolius. Tuomet iš likusių ingredientų padaryti pakankamai skystą, bet ne per daug skystą tešlą (maždaug blynų tešlos skystumo) ir užpilti ją ant obuolių. kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Pateikti su ledais karštą arba jau atvėsusį (tuomet jis geriau pjaustosi). Skanaus.
Autorius: Majukė
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
0.5 stiklinės cukraus ((obuoliams apibarstyti))
5 valgomieji šaukštai cukraus ((tešlai))
6 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
9/10 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė jogurto
šiek tiek sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
300 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais užpilti cukrumi, 1 šaukšteliu vanilinio cukraus, cinamonu. Skardą ištepti sviestu ir iškloti kambario temperatūros bemiele tešla. Ant jos suberti obuolius. Tuomet iš likusių ingredientų padaryti pakankamai skystą, bet ne per daug skystą tešlą (maždaug blynų tešlos skystumo) ir užpilti ją ant obuolių. kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Pateikti su ledais karštą arba jau atvėsusį (tuomet jis geriau pjaustosi). Skanaus.