Želatina užpilkite šaltu vandeniu (150 ml). Obuolius nulupkite ir perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius. Obuolius uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Želatiną ištirpinkite. Keptus obuolius sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite cukrų. Išplakite baltymus iki putų. Obuolių tyrę sumaišykite su tirpinta želatina ir baltymais. Supilkite į taures ir dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Autorius: Julija
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
1 kilogramas obuolių
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatina užpilkite šaltu vandeniu (150 ml). Obuolius nulupkite ir perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius. Obuolius uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Želatiną ištirpinkite. Keptus obuolius sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite cukrų. Išplakite baltymus iki putų. Obuolių tyrę sumaišykite su tirpinta želatina ir baltymais. Supilkite į taures ir dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.