Dubenyje sumaišykite sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, cukrų, avižinius dribsnius ir razinas. Atskirai išplakite kiaušinius su aliejumi, pienu ir medumi. Įmaišykite tarkuotus obuolius ir morkas. Suberkite sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite tešlą. Tada ją paskirstykite į formeles ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių.
Man išėjo 20 keksiukų.
Skanu su pienu, kava arbata – kuo tik norite. Tikri sveikuoliški keksiukai ;)
Beje tešlos užsimaišiau daugiau, mat tikėjaus, kad keksiukų gali būti mažai, o iškepus antrą kartą, sumaniau ką kitka – iš likusios tešlos pridėjus manų išėjo laaabai skanus pyragas, neprastesnis nei keksiukai ;)
Paragaukite !
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
100 gramų cukraus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai medaus
200 gramų morkų
200 gramų obuolių
2 vienetai kiaušinių
115 gramų kvietinių miltų
450 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
200 gramų razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
450 gramų avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje sumaišykite sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, cukrų, avižinius dribsnius ir razinas. Atskirai išplakite kiaušinius su aliejumi, pienu ir medumi. Įmaišykite tarkuotus obuolius ir morkas. Suberkite sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite tešlą. Tada ją paskirstykite į formeles ir 175 laipsnių orkaitėje kepkite 20 minučių.
Man išėjo 20 keksiukų.
Skanu su pienu, kava arbata – kuo tik norite. Tikri sveikuoliški keksiukai ;)
Beje tešlos užsimaišiau daugiau, mat tikėjaus, kad keksiukų gali būti mažai, o iškepus antrą kartą, sumaniau ką kitka – iš likusios tešlos pridėjus manų išėjo laaabai skanus pyragas, neprastesnis nei keksiukai ;)