INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 stiklinė cukraus (rudasis)
- 0.5 stiklinės lazdyno reišutų (smulkinti)
- 8 vienetai obuolių (vidutiniai)
- 1 stiklinė spanguolių (šviežios)
- 0.5 stiklinės kvietinių miltų (rupūs)
- 110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
- 1 stiklinė avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Trupiniams išmaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir cinamoną, sudėti mažais gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir gausis trupiniai. Į kepimo indą sudėti nuluptus, smulkiai supjaustytus obuolius, užberti spanguoles, pabarstyti cukrumi ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti trupinių masę. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, jeigu indeliai nedideli – 15-20 minučių.
Autorius: http://forelle.blogas.lt