Obuolius ir morkas supjaustome smulkiais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokine tarka) ir su puse stiklinės vandens troškiname, kol pradės težti obuoliai. Tuomet pagal skonį supilame cukraus, vanilinio cukraus, cinamono, gvazdikėlių ir sutriname virtuviniu kombainu, kol gausis tyrė. Dar šiek tiek pakaitiname įdėję sviesto (tik reikėtų uždengti, nes labai taškosi). Patiekalą papuošiame šokolado drožlėmis.
Panašiai galima pasigaminti džemą ar uogienę, tik reikėtų dėti daugiau cukraus, nedėti sviesto ir virti kol morkos su obuoliais gerokai ištiš.
Autorius: EgleEglute
INGREDIENTAI:
šiek tiek apelsinų (žievelė)
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
2 vienetai morkų
2 vienetai obuolių
šiek tiek juodojo šokolado (drožlės)
50 gramų sviesto
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Skanu valgyti ir vieną, kaip košytę
Obuolius ir morkas supjaustome smulkiais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokine tarka) ir su puse stiklinės vandens troškiname, kol pradės težti obuoliai. Tuomet pagal skonį supilame cukraus, vanilinio cukraus, cinamono, gvazdikėlių ir sutriname virtuviniu kombainu, kol gausis tyrė. Dar šiek tiek pakaitiname įdėję sviesto (tik reikėtų uždengti, nes labai taškosi). Patiekalą papuošiame šokolado drožlėmis.
Panašiai galima pasigaminti džemą ar uogienę, tik reikėtų dėti daugiau cukraus, nedėti sviesto ir virti kol morkos su obuoliais gerokai ištiš.