Šis pagardas maloniai pikantiškas ir pakankamai saldus, tad papuoš sūrį ir tiks prie mėsos, o gal pagyvins kasdienį sumuštinį. Svarbu viską supjaustyti smulkiais kvadratėliais; jei neturite tiek kantrybės, pasinaudokite pjaustymo aparatais ar sutarkuokite stambia tarka, tik tuomet jūsų pagardas bus glotnesnės konsistencijos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas cukinijos
- 1 kilogramas obuolių
- 1 žiupsnelis jūros druskos
- 2 valgomieji šaukštai grūdėtųjų garstyčių
- 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
- 2 arbatiniai šaukšteliai maltų kmynų
- 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
- 2 arbatiniai šaukšteliai maltos ciberžolės
- 250 mililitrų obuolių acto
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 500 gramų dansukker uogienių cukraus
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paruoštus obuolius ir cukinijas sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska, kad cukinijos labiau suminkštėtų. Įkaitinkite didelį, gilų puodą, įpilkite aliejaus, pakepinkite visus prieskonius, kol jie pagels ir pasklis aromatas (apie 2–4 minutes). Suberkite obuolius ir cukinijas į puodą su prieskoniais, supilkite obuolių actą ir cukrų uogienėms. Išmaišykite ir lėtai virkite apie 25–30 minučių. Paragaukite, jei reikia, įdėkite dar maltos aitriosios paprikos ar druskos. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
REKLAMA