Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite į kepimo indą. Apibarstykite cukraus pudra ir apipilkite 2 šaukštais verdančio vandens. Viename dubenyje sumaišykite miltus, likusią cukraus pudrą ir avižas. Pridėkite sviesto ir sutrinkite, kad gautumėte trupinių masę. Gautus trupinius užberkite ant obuolių ir kepkite apie 40-45 min., kol trupiniai įgauna auksinį atspalvį. Patiekite su plakta grietinėle, skystu pudingu ar kitokiu Jūsų mėgstamu kremu. Skanaus!
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
50 gramų avižų (košė)
2.5 valgomojo šaukšto cukraus pudros
4 vienetai obuolių
100 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite į kepimo indą. Apibarstykite cukraus pudra ir apipilkite 2 šaukštais verdančio vandens. Viename dubenyje sumaišykite miltus, likusią cukraus pudrą ir avižas. Pridėkite sviesto ir sutrinkite, kad gautumėte trupinių masę. Gautus trupinius užberkite ant obuolių ir kepkite apie 40-45 min., kol trupiniai įgauna auksinį atspalvį. Patiekite su plakta grietinėle, skystu pudingu ar kitokiu Jūsų mėgstamu kremu. Skanaus!