Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
Autorius: mindaugas
INGREDIENTAI:
10 vienetų pomidorų pastos (slyviniai)
šiek tiek salotų (Cezario, 1 galvutė)
1 sauja salotų (lapai)
1 vienetas svogūnų (raudonasis)
2 vienetai kiaušinių (virti)
16 vienetų ančiuvių
2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!