maždaug 8 porcijos kepamas apvaliame inde Įkaitinkite orkaitę iki 175°.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apvirkite juos vandenyje su sirupu, kol šiek tiek suminkštės. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Išspauskite ¾ tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolius. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 min. Palaukite, kol atvės. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
135 gramai cukraus
45 gramai cukraus (įdarui)
1 valgomasis šaukštas cukraus (papuošimui)
2 vienetai obuolių (rūgštoki)
1 vienetas kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų vandens
100 gramų sviesto (arba margarinas)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
maždaug 8 porcijos kepamas apvaliame inde Įkaitinkite orkaitę iki 175°.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apvirkite juos vandenyje su sirupu, kol šiek tiek suminkštės. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Išspauskite ¾ tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolius. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 min. Palaukite, kol atvės. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.