• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 135 gramai cukraus
  • 45 gramai cukraus (įdarui)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (papuošimui)
  • 2 vienetai obuolių (rūgštoki)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 180 gramų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų vandens
  • 100 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. maždaug 8 porcijos
    kepamas apvaliame inde
    Įkaitinkite orkaitę iki 175°.

    Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apvirkite juos vandenyje su sirupu, kol šiek tiek suminkštės.
    Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį.
    Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.
    Išspauskite ¾ tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolius. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių.
    Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 min. Palaukite, kol atvės. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Autorius: Ingrida

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 135 gramai cukraus
  • 45 gramai cukraus (įdarui)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (papuošimui)
  • 2 vienetai obuolių (rūgštoki)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 180 gramų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų vandens
  • 100 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. maždaug 8 porcijos
    kepamas apvaliame inde
    Įkaitinkite orkaitę iki 175°.

    Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apvirkite juos vandenyje su sirupu, kol šiek tiek suminkštės.
    Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį.
    Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.
    Išspauskite ¾ tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolius. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių.
    Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 min. Palaukite, kol atvės. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Autorius: Ingrida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų