INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek petražolių
- 0.5 stiklinės spanguolių (sultys)
- 800 gramų jautienos kepenų (arba veršio)
- šiek tiek druskos
- 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
- 3 stiklinės grietinės (plakta)
- 1 valgomasis šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
REKLAMA