Kiaulienos nugarinę supjaustome 2 cm storio gabalais (kiekvienas su šonkauliuku). Siauresniame gale mėsą įpjauname taip, kad nedidelė kauliuko dalis būtų be mėsos. Mėsą truputį pamušame, apibarstome pipirais, druska, pavilgome išplaktame kiaušinyje ir pavoliojame džiūvėsėliuose. Kepame prieš pat valgant gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Iškepę karbonadai patiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti sviestu. Prie jų tinka keptos bulvės, bulvių tyrė, rauginti agurkai arba kopūstai bei tarkuoti krienai. Skanaus.
Autorius: Raima
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
800 gramų kiaulės nugarinės
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
1 valgomasis šaukštas sviesto
šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos nugarinę supjaustome 2 cm storio gabalais (kiekvienas su šonkauliuku). Siauresniame gale mėsą įpjauname taip, kad nedidelė kauliuko dalis būtų be mėsos. Mėsą truputį pamušame, apibarstome pipirais, druska, pavilgome išplaktame kiaušinyje ir pavoliojame džiūvėsėliuose. Kepame prieš pat valgant gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių. Iškepę karbonadai patiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti sviestu. Prie jų tinka keptos bulvės, bulvių tyrė, rauginti agurkai arba kopūstai bei tarkuoti krienai. Skanaus.