Viename dubenyje sumaišykite lazdyno riešutų miltus, sausus pieno miltelius, rudąjį cukrų, kakavos miltelius ir kukurūzų krakmolą. Supilkite pieną, augalinį aliejų ir išplakite šluotele. Gautą masę virkite virš vidutinės ugnies, dažnai plakant, kol mišinys pradeda tirštėti ir šiek tiek burbuliuoti. Pavirtą masę supilkite į karščiui atsparų indą, uždenkite ir palikite atvėsti. Atvėsus galite dėti į šaldytuvą. Labai skanus ir paprastas šokoladinis riešutų kremas!
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
1/3 stiklinės cukraus (rudasis)
1/4 stiklinės kakavos (milteliai)
1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
1/3 stiklinės lazdyno reišutų (malti)
1/5 stiklinės pieno (milteliai)
3/4 stiklinės pieno (neriebus)
1 valgomasis šaukštas aliejaus (augalinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje sumaišykite lazdyno riešutų miltus, sausus pieno miltelius, rudąjį cukrų, kakavos miltelius ir kukurūzų krakmolą. Supilkite pieną, augalinį aliejų ir išplakite šluotele. Gautą masę virkite virš vidutinės ugnies, dažnai plakant, kol mišinys pradeda tirštėti ir šiek tiek burbuliuoti. Pavirtą masę supilkite į karščiui atsparų indą, uždenkite ir palikite atvėsti. Atvėsus galite dėti į šaldytuvą. Labai skanus ir paprastas šokoladinis riešutų kremas!