Rafaelo – iškalbingiau už tūkstantį žodžių... Švelnų Rafaelo tortą lengvai galite pagaminti namuose. Tortas užpildytas plikytu kremu, o iš išorės pagardintas kokoso drožlėmis.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 2 vienetai kiaušinių trynių
- 105 gramai cukraus
- 65 mililitrai aliejaus
- 90 mililitrų pieno (Šilto)
- 130 gramų miltai
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 4 vienetai kiaušinių baltymų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- Kremui:
- 3 vienetai kiaušinių trynių
- 1 vienetas kiaušinių baltymų
- 110 gramų cukraus
- 15 gramų krakmolo
- 150 mililitrų pieno
- 250 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 50 gramų kokosų drožlių
- Papuošimui:
- šiek tiek kokosų drožlių
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio trynius bei pridėkite cukrų. Įpilkite pieną sumaišytą su aliejumi. Įberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite.
- Atskirame inde elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio baltymus su druska iki standžių putų. Putas atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Biskvitą kepkite 160 laipsnių temperatūroje, 30 minučių (Video recepte mes naudojame 24cm skermens kepimo formą). Biskvitą padalinkite į dvi dalis.
- Kremui sumaišykite nurodytą kiaušinių kiekį su cukrumi ir krakmolu. Įpilkite pieno ir sumaišykite. Dubenį palaikyti virš verdančio vandens, maišykite kol kremo masė sustandės. Palaukite kol kremas atvės, o tuomet palikite šaldytuve 20-30 minučių. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinėlę ir pridėkite atvėsintą plikytą kremą.
- Pusę gauto kremo sumaišykite su kokoso drožlėmis, šia kremo dalimi padenkite apatinį biskvito sluoksnį. Viršutinį sluoksnį padenkite likusia kremo dalimi. Pagal skonį apibarstykite tortą kokoso drožlėmis.
Pažiūrėkite video receptą kaip mes gaminame „Raffaello“ tortą.
REKLAMA