Vietoje pomidorų tinka ir 2 skardinės konservuotų pomidorų be odelės.
Česnako skilteles kartu su trupučių alyvų aliejaus, bazilikais, raudonėliais ir sveika aitriąja paprika pakepinkite. Papriką vieną kartą perdurkite peiliu, kad kepdama nesprogtų.
Pomidorams peiliu įpjaukite kryžmai viršūnėles. Sudėkite į verdantį vandenį ir suskaičiavę iki 30 išimkite. Pomidorus sumerkite į šaltą vandenį ir kai pravės, nulupkite jiems odelę. Stambiai susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę su česnakais ir paprika. Paskaninkite druska, pipirais, cukrumi ir virkite 30 minučių (jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, verdant atidenkite, taip nugaruos dalis skysčio). Išimkite papriką. Pomidorus sumaigykite šakute (aš maigau su bulvių trintuve su skylutėm), įberkite jei reikia dar druskos, pipirų, įpilkite šlakelį raudonojo vyno acto, suberkite smulkintus bazilikų lapelius. Išmaišykite.
Pomidorų padažą galima dar paskaninti nemažu gabalėliu sviesto ir sauja tarkuoto parmezano. Šis padažas labai skanu su makaronais, bei ant grotelių kepta mėsa ir žuvimi.
Norėdami pagaminti pikantiškesnį pomidorų padažą, dedant pomidorus į keptuvę, kartu įdėkite saują sutrintų alyvuogių be kauliukų, pora ančiuvių, saują kaparių.
Tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, kaip padažas picai.
Vietoje pomidorų tinka ir 2 skardinės konservuotų pomidorų be odelės.
Česnako skilteles kartu su trupučių alyvų aliejaus, bazilikais, raudonėliais ir sveika aitriąja paprika pakepinkite. Papriką vieną kartą perdurkite peiliu, kad kepdama nesprogtų.
Pomidorams peiliu įpjaukite kryžmai viršūnėles. Sudėkite į verdantį vandenį ir suskaičiavę iki 30 išimkite. Pomidorus sumerkite į šaltą vandenį ir kai pravės, nulupkite jiems odelę. Stambiai susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę su česnakais ir paprika. Paskaninkite druska, pipirais, cukrumi ir virkite 30 minučių (jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, verdant atidenkite, taip nugaruos dalis skysčio). Išimkite papriką. Pomidorus sumaigykite šakute (aš maigau su bulvių trintuve su skylutėm), įberkite jei reikia dar druskos, pipirų, įpilkite šlakelį raudonojo vyno acto, suberkite smulkintus bazilikų lapelius. Išmaišykite.
Pomidorų padažą galima dar paskaninti nemažu gabalėliu sviesto ir sauja tarkuoto parmezano. Šis padažas labai skanu su makaronais, bei ant grotelių kepta mėsa ir žuvimi.
Norėdami pagaminti pikantiškesnį pomidorų padažą, dedant pomidorus į keptuvę, kartu įdėkite saują sutrintų alyvuogių be kauliukų, pora ančiuvių, saują kaparių.
Tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, kaip padažas picai.