Aš naudojau ant palangės užaugintus čili pipirus. Beja, jie puikiai dera, net žiemą. Čili pipirus su visom sėklom ir nuluptą svogūną sumalkite su blenderiu. Morkas sutarkuokite smulkiau. Pomidorus galima įvairiai paruošti, pavyzdžiui, apiplykyti, nuimti odą ir sutrinti, bet aš dariau papraščiau - sutarkavau su tarka - greita ir lengva, o odelė nesitarkuoja, tad ją lengva atskirti. Viską dėkite į puodą ir įdėkite druskos, aliejaus bei acto. Kas nori, gali įdėti dar ir kitų daržovių. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sudėkite su šaukštu į švarius, virintu vandeniu praplautus, nedidelius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite ataušti. Padažas labiausiai tinka prie mėsos patiekalų. į sriubas bei picoms. P.S. Geriau dėti raudonus pipirus, t.y. prinokusius, kitaip turėsite per stiprų paprikos skonį. Labai aštrus!
Aš naudojau ant palangės užaugintus čili pipirus. Beja, jie puikiai dera, net žiemą. Čili pipirus su visom sėklom ir nuluptą svogūną sumalkite su blenderiu. Morkas sutarkuokite smulkiau. Pomidorus galima įvairiai paruošti, pavyzdžiui, apiplykyti, nuimti odą ir sutrinti, bet aš dariau papraščiau - sutarkavau su tarka - greita ir lengva, o odelė nesitarkuoja, tad ją lengva atskirti. Viską dėkite į puodą ir įdėkite druskos, aliejaus bei acto. Kas nori, gali įdėti dar ir kitų daržovių. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sudėkite su šaukštu į švarius, virintu vandeniu praplautus, nedidelius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite ataušti. Padažas labiausiai tinka prie mėsos patiekalų. į sriubas bei picoms. P.S. Geriau dėti raudonus pipirus, t.y. prinokusius, kitaip turėsite per stiprų paprikos skonį. Labai aštrus!