Supjaustome rūkytą kiaulienos kumpį ir svogūnus kubeliais. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, suberiame pjaustytą kumpį, įberiame druskos, pipirų ir vėl gerai išmaišome. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame svogūnus ir prieskonius. Svogūnus kepame pamaišydami, kol gražiai pagels. Tuomet suberiame smulkintą česnaką. Keptus svogūnus sukrečiame į tarkuotas bulves, įmetame kelis lauro lapelius. Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą. Pašauname į karštą (180 laipsnių temperatūrą) orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val. Ar plokštainis jau iškepęs, galima patikrinti smeigtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, prie jo nėra prilipę bulvių, kugelis jau iškepęs. Valgome su grietine. Gero apetito!
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
2 vienetai svogūnų
200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno
3 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustome rūkytą kiaulienos kumpį ir svogūnus kubeliais. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, suberiame pjaustytą kumpį, įberiame druskos, pipirų ir vėl gerai išmaišome. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame svogūnus ir prieskonius. Svogūnus kepame pamaišydami, kol gražiai pagels. Tuomet suberiame smulkintą česnaką. Keptus svogūnus sukrečiame į tarkuotas bulves, įmetame kelis lauro lapelius. Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą. Pašauname į karštą (180 laipsnių temperatūrą) orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val. Ar plokštainis jau iškepęs, galima patikrinti smeigtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, prie jo nėra prilipę bulvių, kugelis jau iškepęs. Valgome su grietine. Gero apetito!