Mėsą supjaustykite panašiais į kubelius gabalėliais. Nepjaustykite per dideliais - ilgai gali kepti arba paviršius apdegs, o vidus neiškeps. Citrinas perpjaukite per pusę ir išspauskite jas ant paruoštos šašlykų mėsos. Taip pat užberkite druską, pipirus. Svogūnus galite supjaustyti kuo smulkiau arba sumalti su mėsmale. Svogūnus sudėkite ant mėsos ir tada viską gerai išmaišykite. Kuo labiau išspaudysite kiekvieną šašlyko gabalėlį - tuo geriau pasijus tikrasis šašlyko skonis. Paruoštus šašlykus sudėkite į indą ir suspauskite taip, kad juos šiek tiek apsemtų skystis. Indą uždenkite ir palikite šiltai - geriausiai dviems valandoms.
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai svogūnų
2 kilogramai kiaulės prandinės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustykite panašiais į kubelius gabalėliais. Nepjaustykite per dideliais - ilgai gali kepti arba paviršius apdegs, o vidus neiškeps. Citrinas perpjaukite per pusę ir išspauskite jas ant paruoštos šašlykų mėsos. Taip pat užberkite druską, pipirus. Svogūnus galite supjaustyti kuo smulkiau arba sumalti su mėsmale. Svogūnus sudėkite ant mėsos ir tada viską gerai išmaišykite. Kuo labiau išspaudysite kiekvieną šašlyko gabalėlį - tuo geriau pasijus tikrasis šašlyko skonis. Paruoštus šašlykus sudėkite į indą ir suspauskite taip, kad juos šiek tiek apsemtų skystis. Indą uždenkite ir palikite šiltai - geriausiai dviems valandoms.