• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1 vienetas česnakų (mažesnis)
  • 3 vienetai morkų
  • 700 gramų paprikų (raudona)
  • 1 vienetas petražolių (šaknis)
  • 2 kilogramai pomidorų pastos (mėsingi)
  • 4 vienetai svogūnų
  • 0.5 stiklinės acto
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 200 gramų čili pipirų (pipirai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuluptus svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname ant šlakelio aliejaus su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja sudedam išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti). Karts nuo karto pamaišant troškiname daržoves kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė. Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užviriname, paverdame apie 10 min. paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.

    Padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos ;)

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1 vienetas česnakų (mažesnis)
  • 3 vienetai morkų
  • 700 gramų paprikų (raudona)
  • 1 vienetas petražolių (šaknis)
  • 2 kilogramai pomidorų pastos (mėsingi)
  • 4 vienetai svogūnų
  • 0.5 stiklinės acto
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 200 gramų čili pipirų (pipirai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuluptus svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą storu dugnu ir pakepiname ant šlakelio aliejaus su tarkuotom morkom bei tarkuota petražolės šaknimi. Kai morkos suminkštėja sudedam išvalytas tarkuotas arba smulkiai pjaustytas raudonąsias paprikas bei čili pipiriukus. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti). Karts nuo karto pamaišant troškiname daržoves kol išgaruoja pomidorų sultys ir lieka tiršta daržovių košė. Įspaudžiame pabaigoje česnako skilteles, sudedame cukrų, druską bei supilame actą. Užviriname, paverdame apie 10 min. paragaujame (pagal savo skonį galima dar įberti prieskonių) ir supilstome į iškaitintus stiklainius. Gerai užsukame, apverčiame dangteliais į apačią ir paliekame kol atvės.

    Padedam į lentynėlę ir laukiam žiemos ;)

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų