INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 12 vienetų morkų
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai kiaušinių
- 60 gramų džiūvesėlių
- 1 stiklinė pieno
- 80 gramų manų kruopų
- šiek tiek druskos
- 60 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į puodą, įpilama pieno, įdedama sviesto ir troškinama ant mažos ugnies, kol suminkštės. Vėliau suberiamos manų kruopos ir toliau troškinama maišant, kol sutirštėja. Vėliau įmušami kiaušiniai, pasūdoma, išmaišoma. Iš šitos masės daromi maltiniai, jie pavoliojami džiūvėsėliuose, apkepinami svieste ir dar 3 min. palaikomi orkaitėje. Tiekiami užpilti grietine, apšlakstyti tirpintu sviestu ir apibarstyti petražolių lapeliais.
REKLAMA