Morkas sutarkuoti su stambia tarka, sudėti į keptuvę su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, pienu ir ištroškinti ant silpnos ugnies (20 min). Tada į morkų troškinį suberti manus ir dar patroškinti, pastoviai maišant, 10-15 min. Gautą masę atvėsinti. Į atvėsintą morkų masę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir formuoti iš gautos tešlos skrituliukus. Į skrituliukų vidurį dėti įdarą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su uogiene. Užlipdyti galus ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje įkaitintame svieste.
Autorius: Violeta
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
0.5 kilogramo morkų
4 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui)
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės manų kruopų
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek uogienės (juodųjų serbentų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti su stambia tarka, sudėti į keptuvę su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, pienu ir ištroškinti ant silpnos ugnies (20 min). Tada į morkų troškinį suberti manus ir dar patroškinti, pastoviai maišant, 10-15 min. Gautą masę atvėsinti. Į atvėsintą morkų masę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir formuoti iš gautos tešlos skrituliukus. Į skrituliukų vidurį dėti įdarą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su uogiene. Užlipdyti galus ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje įkaitintame svieste.