Baltymus išplakti iki standžių putų. Po šaukštelį, pastoviai plakant, suberti cukrų. Turi gautis lygi, blizganti masė. Ant kepimo popieriaus išbraižyti 4 10-12 cm diametro skritulius. Į skritulius sukrėsti tešlą ir padaryti viduryje duobutę. Kepti 100 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Blenderyje sutrinti avietes su pusės apelsino sultimis. Gautą padažą palaikyti šaldytuve 30 min. Grietinėlę suplakti. Į atvėsusių morengų vidurį įkrėsti grietinėlės, įspausti persiko puselę ir aplieti avietiniu padažu. Skanaus.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto apelsinų
200 gramų aviečių
250 gramų cukraus (smulkus)
4 vienetai persikų (konservuoti)
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
200 mililitrų grietinėlės (riebi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltymus išplakti iki standžių putų. Po šaukštelį, pastoviai plakant, suberti cukrų. Turi gautis lygi, blizganti masė. Ant kepimo popieriaus išbraižyti 4 10-12 cm diametro skritulius. Į skritulius sukrėsti tešlą ir padaryti viduryje duobutę. Kepti 100 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Blenderyje sutrinti avietes su pusės apelsino sultimis. Gautą padažą palaikyti šaldytuve 30 min. Grietinėlę suplakti. Į atvėsusių morengų vidurį įkrėsti grietinėlės, įspausti persiko puselę ir aplieti avietiniu padažu. Skanaus.