Moliūgas perpjaunamas pusiau ir, išėmus sėklas bei nulupus žievę, supjaustomas vidutinio dydžio gabaliukais. Gabaliukai užberiami cukrumi ir palaikomi per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius 10—12 val, sudedama vanilė ir žievelė, verdama ant mažos ugnies kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Tuomet uogienė išpilstoma į paruoštus stiklainius, sandariai uždaroma. Labai skanu su skrudinta balta duona.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek apelsinų (žievelė)
šiek tiek citrinų (žievelė)
1 kilogramas cukraus
2 kilogramai moliūgų
šiek tiek vanilės
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgas perpjaunamas pusiau ir, išėmus sėklas bei nulupus žievę, supjaustomas vidutinio dydžio gabaliukais. Gabaliukai užberiami cukrumi ir palaikomi per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius 10—12 val, sudedama vanilė ir žievelė, verdama ant mažos ugnies kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Tuomet uogienė išpilstoma į paruoštus stiklainius, sandariai uždaroma. Labai skanu su skrudinta balta duona.