Moliūgus nulupkite, jų minkštimą sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su cukrumi. Palaikykite iki tol, kol išsiskirs sultys. Virkite ant didelės ugnies. Nuolat nusemkite išsiskyrusias sultis į kitą indą. Susemtas sultis dar kartą pakaitinkite, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, virkite tol, kol sutirštės iki grietinės tirštumo. Tokį medų galima virti ir iš meliono, tik nereikia dėti cukraus.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
250 gramų cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
1 kilogramas moliūgų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgus nulupkite, jų minkštimą sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su cukrumi. Palaikykite iki tol, kol išsiskirs sultys. Virkite ant didelės ugnies. Nuolat nusemkite išsiskyrusias sultis į kitą indą. Susemtas sultis dar kartą pakaitinkite, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, virkite tol, kol sutirštės iki grietinės tirštumo. Tokį medų galima virti ir iš meliono, tik nereikia dėti cukraus.