Moliūgą nulupame, ir, išskobus sėklas, supjaustome griežinėliais. Supjaustytą verdame puode su trupučiu vandens, kol suminkštėja. Apvirus suberiame griežinėliais supjaustytus obuolius ir verdame nuolat maišant, kol sutirštėja. Išvirtą masę ištriname per sietelį, pagardiname cukrumi, druska, sviestu ir viską sumaišome. Skanaus.
Autorius: Jolita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
600 gramų moliūgų
2 vienetai obuolių
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgą nulupame, ir, išskobus sėklas, supjaustome griežinėliais. Supjaustytą verdame puode su trupučiu vandens, kol suminkštėja. Apvirus suberiame griežinėliais supjaustytus obuolius ir verdame nuolat maišant, kol sutirštėja. Išvirtą masę ištriname per sietelį, pagardiname cukrumi, druska, sviestu ir viską sumaišome. Skanaus.