INGREDIENTAI:
- šiek tiek apelsinų (žievelė)
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 1 kilogramas cukraus
- 2 kilogramai moliūgų
- šiek tiek vanilės
- 1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliūgas perpjaunamas pusiau ir, išėmus sėklas bei nulupus žievę, supjaustomas vidutinio dydžio gabalais (sudžiūvę labai sumažėja). Jie užberiami cukrumi ir palaikomi per naktį. Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, sirupas su prieskoniais užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Palaikius 10—12 val., verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Moliūgai išgriebiami, nuvarvinami ir džiovinami orkaitėje ar ant karšto radiatoriaus. Pusė saldainių pabarstoma cukraus pudra, kiti paliekami nebarstyti.
REKLAMA