2,5 kg pomidorų sumalti mėsmale, gautą masę sudėti į puodą, įdėti 200 g cukraus, 2 šaukštus druskos, 150 g acto, 250 g aliejaus. Virti iki užvirimo, tada sudėti 1 kg tarkuotų morkų, virti 15 min.Po to sudėti 1 kg pjaustytų paprikų - virti 10 - 15 min, galiausiai sudėti 1 kg pjaustytų svogūnų, virti 10 - 15 min.
Mišrainę sudėti į kaitintus stiklainius ir užsukti.
Autorius: Ramune
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
1 kilogramas morkų
1 kilogramas paprikų
2.5 kilogramo pomidorų pastos
1 kilogramas svogūnų
150 gramų acto
2 valgomieji šaukštai druskos
250 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
2,5 kg pomidorų sumalti mėsmale, gautą masę sudėti į puodą, įdėti 200 g cukraus, 2 šaukštus druskos, 150 g acto, 250 g aliejaus. Virti iki užvirimo, tada sudėti 1 kg tarkuotų morkų, virti 15 min.Po to sudėti 1 kg pjaustytų paprikų - virti 10 - 15 min, galiausiai sudėti 1 kg pjaustytų svogūnų, virti 10 - 15 min.
Mišrainę sudėti į kaitintus stiklainius ir užsukti.