Pyragas yra super minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis pyragas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausiu, kadangi pyragas tiesiog negali nepavykti. Tiesą sakant, pyragą galite iškepti dvejopai – jeigu kiaušinių baltymus išplaksite iki standžių putų – pyragas labiau iškils ir bus panašesnis į keksą ar biskvitą. Jeigu kiaušinių baltymus išplaksite lengvai – tada gausite drėgnesnį pyragą. Matavimui naudojau 200 ml stiklinę.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 200 gramų sviesto
- 200 gramų kondensuoto pieno (saldinto)
- 200 gramų grietinės
- 1.5 stiklinės miltai
- 2/3 stiklinės cukraus
- 3 vienetai kiaušinių trynių
- 3 vienetai kiaušinių baltymų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas (arba vanilinio cukraus)
- Užpilui:
- 200 gramų kondensuoto pieno (saldinto)
- 150 gramų sviesto
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 12
REKLAMA