Kiaušinius suplakti su druska. Miltus išsijoti, juose padaryti duobutę ir į ją supilti vandenį, sudėti grietinę, kiaušinius ir pusę porcijos smulkiai supjaustytų lašinukų. Išminkyti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve 20 min. Tada tešlą padalinti į keletą dalių ir kiekvieną dalį iškočioti į pailgą dešrą, kurią supjaustyti nedideliais gabaliukais. Tešlos gabaliukus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol miltinukai iškils į paviršių. Įkaitinti keptuvėje sviestą ir į jį sudėti miltinukus, pakepinti 4 min. ir sudėti į atskirą indą. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė miltinukai, pakepinti likusius lašinukus ir sudėti juos ant miltinukų, išmaišyti.
Autorius: Natalja
INGREDIENTAI:
40 gramų kiaulės lašinių
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1/3 stiklinės vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1/3 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius suplakti su druska. Miltus išsijoti, juose padaryti duobutę ir į ją supilti vandenį, sudėti grietinę, kiaušinius ir pusę porcijos smulkiai supjaustytų lašinukų. Išminkyti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve 20 min. Tada tešlą padalinti į keletą dalių ir kiekvieną dalį iškočioti į pailgą dešrą, kurią supjaustyti nedideliais gabaliukais. Tešlos gabaliukus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol miltinukai iškils į paviršių. Įkaitinti keptuvėje sviestą ir į jį sudėti miltinukus, pakepinti 4 min. ir sudėti į atskirą indą. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė miltinukai, pakepinti likusius lašinukus ir sudėti juos ant miltinukų, išmaišyti.