Mieles išsukti su 3 šaukštais cukraus, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų. Tada margariną gerai išsukti su 1 kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Maišant suberti visus miltus ir gerai išminkyti. Nuo visos tešlos atskirti katvirtadalį papuošimui. Skardą pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą. Paruošti įdarą. Varškę pertrinti per sietelį arba permalti, suberti 0,5 stiklinės cukraus, vanilinį cukrų, supilti išplaktą 1 kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos. Iš papuošimui skirtos tešlos tarp rankų iškočioti tris virveles, supinti iš jų kasą ir apdėti ja tešlos kraštą. Pyragą aptepti išplaktu 1 kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 1 val. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus (+ 3 v. š. tešlai)
100 gramų margarino
3 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
500 gramų varškės
50 gramų mielių (presuotos)
šiek tiek uogienės
30 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles išsukti su 3 šaukštais cukraus, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų. Tada margariną gerai išsukti su 1 kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę. Maišant suberti visus miltus ir gerai išminkyti. Nuo visos tešlos atskirti katvirtadalį papuošimui. Skardą pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą. Paruošti įdarą. Varškę pertrinti per sietelį arba permalti, suberti 0,5 stiklinės cukraus, vanilinį cukrų, supilti išplaktą 1 kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įdarą dėti ant tešlos. Iš papuošimui skirtos tešlos tarp rankų iškočioti tris virveles, supinti iš jų kasą ir apdėti ja tešlos kraštą. Pyragą aptepti išplaktu 1 kiaušiniu, o į varškę pridėti uogienės. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 1 val. Skanaus.