PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pašildome pieną tik tiek, kad jis nesuputotų. Į pieną beriame cukrų ir mieles, tada gerai išmaišome, kad cukrus ir mielės ištirptų. Tuomet šią masę pastatome 15-iolikai minučių stovėti šiltai, kol suputos. Tada beriame druską ir miltus, viską maišome maišome ir imame minkyti. Minkyti teks ilgai apie 15-20 min., kol tešlytė taps minkšta ir elastinga. Kai jau baigėme minkyti statome tešlą šiltai ir laukiame, jos nejudinant, apie 1 val.
Kai tešla kyla, pasiruošiame faršo įdarą. Į faršą susmulkiname pora skiltelių česnako, beriame pipirų ir druskytės, viską pakepiname ant vidutinio kaitrumo ugnies. Pakepinus, bet neapskrudinus, atvėsiname įdarą ir gausiai sumaišome su majonezu ar kitokiu mėgstamu padažu.
Kai jau tešla pakilo, susiskirstome tešlą į daug mažyčių rutuliukų, kiekvienas turi tilpti į delną (jų turėtų gautis apie 20 vnt.). Tada kiekvieną pakočiojame be miltų, dedame į vidurį po šaukštelį faršo ir viršuje užspaudžiame.
Skardą išklojame kepimo popieriumi (popieriaus nereikia barstyti miltais), apverčiame kiekviena pyragėlį ir dedame į paruoštą skardą. Kiekvieną pyragėlį viršuje lengvai kelis kartus, negiliai įpjauti, o po to, kiekvieną pyragėlį aptepti plaktu kiaušiniu, kad gražiai apskrustų. Viską dedame į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę pagal Celsijų ir kepame 25 min.
SKANAUS! ;)
P.S. Įdaras nebūtinai turi būti faršo, galima dėti dešreles, kumpį, spirgučius... Arba darant tešlą galima dėti šiek tiek daugiau cukraus (pusantro šaukšto) ir kaip įdarą dėti mėgstamą uogienę, gautųsi puikios mielinės bandelės.