Truputį pakaitinama 250 g pieno, jame išleidžiamos mielės, kurios po to sumaišomos su miltais. Užmaišyta tešla palaikoma šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilamas su tryniais sumaišytas pienas, tirpintas sviestas, suberiama druska ir cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Tešla dar kartą turi pakilti. Prieš kepant į tešlą sudedami gerai išplakti baltymai. Blynai kepami per visą gerai įkaitintą, aliejumi išteptą keptuvę (jei ne per visą, gausis sklindžiai). Skanaus.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
2 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
0.5 litro pieno
0.5 valgomojo šaukšto druskos
šiek tiek aliejaus
40 gramų sviesto
15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Truputį pakaitinama 250 g pieno, jame išleidžiamos mielės, kurios po to sumaišomos su miltais. Užmaišyta tešla palaikoma šiltai. Į pradedančią kilti tešlą supilamas su tryniais sumaišytas pienas, tirpintas sviestas, suberiama druska ir cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Tešla dar kartą turi pakilti. Prieš kepant į tešlą sudedami gerai išplakti baltymai. Blynai kepami per visą gerai įkaitintą, aliejumi išteptą keptuvę (jei ne per visą, gausis sklindžiai). Skanaus.