Iš visų komponentų suminkome tešlą (mieles tik išmaišome su miltais), pastatome šiltai, kad tešla pakiltų. Kai pakils, dar kartą minkome ir padaliname i 4 dalis. Dalį iškočiojame ant miltais pabarstytos lenteles. Iš iškočiotos tešlos išpjaustome Įvairių figūrėlių: meškučių, žmogiukų, eglučių. Jas dar padedame šiltai, kad pakiltų. Prieš kepdamos figūrėles patepame tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepame orkaitėje 15-20 min. apie 180"C temperatūroje. Sausainius galime įvairiai papuošti: razinomis, kokoso drožlėmis, susmulkintais migdolais, barstukais.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
75 gramai cukraus
šiek tiek vanilės (aromatas keli lašai)
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno (šiltas)
šiek tiek druskos
75 gramai sviesto (lydytas, ataušintas)
1 vienetas mielių ((pakelis))
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš visų komponentų suminkome tešlą (mieles tik išmaišome su miltais), pastatome šiltai, kad tešla pakiltų. Kai pakils, dar kartą minkome ir padaliname i 4 dalis. Dalį iškočiojame ant miltais pabarstytos lenteles. Iš iškočiotos tešlos išpjaustome Įvairių figūrėlių: meškučių, žmogiukų, eglučių. Jas dar padedame šiltai, kad pakiltų. Prieš kepdamos figūrėles patepame tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepame orkaitėje 15-20 min. apie 180"C temperatūroje. Sausainius galime įvairiai papuošti: razinomis, kokoso drožlėmis, susmulkintais migdolais, barstukais.