Nuo citrinos nutarkuoti žievelę. Svogūnėlius ir mėtas nuplauti ir nusausinti. Mėtos lapelius atskirti nuo stiebų. Lapelius ir svogūnų laiškus susmulkinti. Kalendros žirnelius sutrinti trintuvėje. Į trintuvę sudėti mėtas, svogūnėlius, citrinos žievelę, druską ir trinti iki vientisos košelės. Šonkaulius padalinti, kad vienoje porcijoje būtų po 2 kauliukus. Tada juos sudėti į indą su mėtų košele, ištrinti ja mėsą, uždengti ir palaikyti šaldytuve 2 val. Ant kepimo skardos patiesti folgą, ištepti aliejumi ir sudėti šonkaulius. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
2 arbatiniai šaukšteliai kalendrų (sėklos)
1 sauja svogūnų (laiškai)
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 sauja mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuo citrinos nutarkuoti žievelę. Svogūnėlius ir mėtas nuplauti ir nusausinti. Mėtos lapelius atskirti nuo stiebų. Lapelius ir svogūnų laiškus susmulkinti. Kalendros žirnelius sutrinti trintuvėje. Į trintuvę sudėti mėtas, svogūnėlius, citrinos žievelę, druską ir trinti iki vientisos košelės. Šonkaulius padalinti, kad vienoje porcijoje būtų po 2 kauliukus. Tada juos sudėti į indą su mėtų košele, ištrinti ja mėsą, uždengti ir palaikyti šaldytuve 2 val. Ant kepimo skardos patiesti folgą, ištepti aliejumi ir sudėti šonkaulius. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.