Sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį, toliau, maišydami, suberkite su druska nusijotus miltus. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palikite šaldytuve. Kremui ant silpnos ugnies užvirinkite grietinėlę ir ją nukelkite. Ištirpinkite vandens vonelėje gabaliukais sulaužytą šokoladą. Supilkite į grietinėlę mėtų sirupą, išmaišykite ir 30 min. palikite vėsti. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir stikline ar sausainių formele išpjaukite apskritus sausainėlius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 7-10 min. Iškeptus šiek tiek ataušinkite neišimdami iš orkaitės. Pusę sausainių aptepkite kremu ir užvoškite likusiais sausainiais. Apliekite ištirpintu baltu šokoladu ir atvėsinkite. Skanaus.
Autorius: Justelez
INGREDIENTAI:
80 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų sirupo (mėtų)
125 mililitrai grietinėlės
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto
250 gramų baltojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį, toliau, maišydami, suberkite su druska nusijotus miltus. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palikite šaldytuve. Kremui ant silpnos ugnies užvirinkite grietinėlę ir ją nukelkite. Ištirpinkite vandens vonelėje gabaliukais sulaužytą šokoladą. Supilkite į grietinėlę mėtų sirupą, išmaišykite ir 30 min. palikite vėsti. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir stikline ar sausainių formele išpjaukite apskritus sausainėlius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 7-10 min. Iškeptus šiek tiek ataušinkite neišimdami iš orkaitės. Pusę sausainių aptepkite kremu ir užvoškite likusiais sausainiais. Apliekite ištirpintu baltu šokoladu ir atvėsinkite. Skanaus.