INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek mairūnų
- šiek tiek muskato
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 350 gramų kiaulės faršo
- 350 gramų jautienos faršo
- 1 vienetas kiaušinių
- 25 gramai kiaulės šoninės (rūkyta)
- 1 vienetas bandelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepiname. Sudedame nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir patroškiname 5 min. Po to sudedame smulkintas petražoles ir dar patroškiname 1 min. Bandelę išmirkome, sudedame į mėsos faršą, įmušame kiaušinį, įberiame malto muskato riešuto, aštriųjų pipirų, mairūnų, druskos, sudedame patroškintus svogūnus. Į stačiakampę formą klojame aliuminio foliją, ištepame ją riebalais, sukečiame faršą, truputį suslegiame. Ant viršaus įspaudžiame virtų kiaušinių puseles (baigiant kepti). Kepame 35 min. iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią mėsą palaikome orkaitėje, kad atauštų.
REKLAMA