Veršieną supjaustyti 7 mm storio juostelėmis. Padaužyti. Šiek tiek pasūdyti, apibarstyti pipirais. Riešutus pakepinti ir sumalti. Kiaušinio trynį suplakti ir supilti į riešutų masę. Į riešutinę masę sudėti smulkintas petražoles. Išmaišyti. Ant kiekvienos mėsos juostelės dėti riešutinio įdaro, susukti ir užtvirtinti mediniu pagaliuku. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir jame iškepti suktinukus. Tada išlydyti sviestą ir jame pakepinti smulkintus grybus apie 4 min. Pasūdyti, supilti grietinėlę. Šiek tiek patroškinti ant silpnos ugnies. Į grybų troškinį sudėti suktinukus, uždengti ir patroškinti 7 min.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
50 gramų graikinių riešutų
1 sauja petražolių
400 gramų veršienos
1 vienetas kiaušinių (trynys)
100 gramų pievagrybių
250 mililitrų grietinėlės (20%)
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršieną supjaustyti 7 mm storio juostelėmis. Padaužyti. Šiek tiek pasūdyti, apibarstyti pipirais. Riešutus pakepinti ir sumalti. Kiaušinio trynį suplakti ir supilti į riešutų masę. Į riešutinę masę sudėti smulkintas petražoles. Išmaišyti. Ant kiekvienos mėsos juostelės dėti riešutinio įdaro, susukti ir užtvirtinti mediniu pagaliuku. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir jame iškepti suktinukus. Tada išlydyti sviestą ir jame pakepinti smulkintus grybus apie 4 min. Pasūdyti, supilti grietinėlę. Šiek tiek patroškinti ant silpnos ugnies. Į grybų troškinį sudėti suktinukus, uždengti ir patroškinti 7 min.